Arkisto Lahti

Lahti

Lahti keräsi unelmia Joulumaassa

Lahti Unelmat liikkeelle keräsi kaupunkilaisten unelmia Päijät-Hämeen Liikunnan...
Lahti

Unelmat Liikkeelle pääkirjastossa

Unelmat Liikkeelle ke 11.1. uudistuneen Lahti-Pisteen avajaisissa

Lahti mukaan Unelmat liikkeelle 2017 hankkeeseen

Unelmat liikkeelle 2017 -hanke on valtakunnallinen liikkumiseen, yhdessä tekemiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen erikoistunut toimintamalli. Unelmat liikkeelle -hanketta on lanseerattu onnistuneesti eripuolilla Suomea. Nyt Lahdenkin on aika lähteä mukaan laittamaan kaupunkilaisten Unelmia liikkeelle. Hanke kestää koko 2017 ajan ja jokainen on tervetullut mukaan!

Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO ry:n tavoitteena on toteuttaa Liikunnan Unelmavuosi eripuolella Suomea vuoden 2017 aikana. Hanke on osa Suomi 100 juhlavuotta ja Lahden 2017 MM-kilpailuja. Iitti on lähtenyt mukaan hankkeeseen ja toivookin asukkailta aktiivista osallistumista yhteisen hyvinvoinnin parantamiseksi ja liikunnallisemman elämäntavan juurruttamiseksi kuntaan!

Liikunnan Unelmavuoden 2017 tavoitteena on kokeilukulttuurin keinoin löytää uusia toimintamalleja ja tapoja liikkeen lisäämiseksi ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi eri ikäryhmissä. Tavoitteena on valmiiden mallien sijaan aktivoida ja innostaa kuntalaisia ja yhteisöjä itse miettimään keinoja ja tapoja liikkeen lisäämiseksi. Kuntalaisten on tarkoitus itse järjestää toisilleen liikunnallisia tapahtumia ja kokeiluja. Hanke toteuttaa Suomi100 innovaatiota ja tuottaa uuden pysyvän toimintamallin yhdessä tekemiseen.

Kokeilukulttuuriajatus liittyy vahvasti koko liikuntayhteisön valtakunnalliseen visioon ”Maailman liikkuvin urheilukansa 2020”, jossa yhtenä oleellisena osana on ihmi­sten innostaminen ideoimaan ja tuottamaan ratkaisuja omaa arkea ja liikuntaa koskevissa asioissa.