• Kamppailulajit vahvasti mukana Unelmat Liikkeelle -toiminnassa Lahdessa

  Tammikuun alusta Suomessa on vietetty Unelmat Liikkeelle -liikkumisen unelmavuotta, joka on liikunta- ja urheilujärjestöjen tapa juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta.

  Lahdessa urheiluseurat on valjastettu mukaan mahdollistamaan lahtelaisten liikunnallisten unelmien toteuttaminen. Jokaiselle viikolle, pois lukien MM-hiihtojen kisaviikot, on nimetty tai tullaan nimeämään vastuuseura, joka järjestää omalla viikollaan lajikokeiluja, pienimuotoisia tapahtumia tai muuta matalan kynnyksen toimintaa, Perusideana on, että ihmisiä rohkaistaan kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja ja sitä kautta löytämään uusia itselle sopivia tapoja liikkua.

  Seuroille Unelmat Liikkeelle -toiminta tarjoaa näkyvyyttä ja mahdollisuuden rekrytoida uusia harrastajia oman lajin pariin tai vaikkapa uusia innokkaita seuratoimijoita.

  Alkuvuonna erityisesti kamppailulajit ja itämaiset lajit ovat olleet vahvasti edistämässä ja innostamassa lahtelaisia liikkeelle.

  Viikolla 4 vastuuseurana oli Lahden Karate ja viikolla 5 Taekwondo Lahti / Ema Sport. Tällä viikolla vastuuseurana on on ei-kilpailullisia lajeja aikidoa ja qigongia tarjoava Lahti Yuko Aikikai.

  Viikolla 7 vuorossa on Gentai, jonka valikoimasta löytyy muunmuassaan hieman vaativampaa vapaaottelua kuin kaikille kuntoilijoille sopivaa kahvakuulailuakin.

  Lahden kamppailulajiseuroista löytyykin tarjontaa niin vaativia fyysisiä haasteita kaipaaville kamppailijoille kuin rauhanomaista itämaista filosofiaa ja meditatiivista liikuntaa etsiville elämäntapaliikkujillekin. Myös harrastajien ikähaarukka on hyvin laaja yltäen alle kouluikäisistä lapsista senioriliikkujiin asti. Kaikille kamppailulajeille on yhteistä vahva kasvatuksellinen näkökulma, kokonaisvaltainen itsensä kehittäminen sekä keskittymiskyvyn ja vastuullisuuden lisääminen harjoittelun kautta, fyysistä kuntoa ja terveyden ylläpitämistä unohtamatta.

  Tervetuloa mukaan kamppailulajien kiehtovaan maailmaan!

Uusimmat uutiset

Lahti

Lahti keräsi unelmia Joulumaassa

Lahti Unelmat liikkeelle keräsi kaupunkilaisten unelmia Päijät-Hämeen Liikunnan

#unelmatliikkeelle